Danfoss Marathon Club

2019- Amsterdam Marathon 

17 løbere/heppere tog til Amsterdam den 18. oktober. Læs om om turen Her.
 

2018- Skagen Marathon 

I 2018 gik turen til Skagen Marathon, 25 glade løbere, heppere og børn deltog i turen, se billeder fra turen Her

 

2017 - Berlin Marathon

Klubturen 2017 gik til Berlin Marathon, der deltog 21 løbere fra Danfoss maraton club og 10 heppere på turen.  Se kort beretning fra turen Her. 
 

2016 - Amsterdam  Marathon

Turen til Amsterdam Marathon måtte desværre aflyses pga manglende tilmelding. 
 

2015 - Køln Marathon

Turen til Køln Marathon måtte desværre aflyses pga manglende tilmelding,  som alternativ tog vi til HC Andersen marathon i Odense
 

2014 - Dresden Marathon

Årets Klubtur 2014 gik til Dresden Marathon, se billeder og læs beretning fra turen her

 

2013 - Gran Canaria

Billeder fra turen kan ses på følgende 8 PDF filer.  samt flere billeder her

 

2012 - Skagen Marathon

Knud Chr Jørgensen har skrevet en løbsberetning fra skagen marathon læs Knuds beretning her.
Se billederne fra turen her, Skagen Skagen1 Skagen2 Skagen3 Skagen4 Skagen5 

 

2011 - Harz-gebirglauf, Brocken marathon

Peter Callsen fra Vidar motion har skrevet en beretning fra året tur til Brocken marathon, læs Peters beretning her
Thomas T. Andersen fra DMC har også skrevet en beretnng fra Brocken, læs Thomas´s beretning her

 

2010 - Paris Marathon

Bjarne Schmidt har skrevet en beretning fra turen til Paris Marathon. Læs mere her og billeder her
Se placering, tider, videoklip m.m. af deltagerne fra Paris Marathon her

 

2009 - Prag Marathon

Klubben havde valgt Prag Marathon dette år, der var igen en fantastisk tilslutning til turen ( 50 deltagere). På dette års tur kunne der løbes forskellige distancer, hvilket var meget populært. LKørdagen blev brugt på afhentning af startnumre samt udflugter, ( sejltur og besøg på bryggeri) Løbet blev enb oplevelse af alle kultur skatte i Prag Se billeder fra turen her
 

2008 - Mittelheim Marathon

Mittelheim Marathon blev årets klubtur, et løb langs Rhinen. Vi blev samlet op af Marathon Travel Club, der også havde deltagere fra andre klubber med i bussen. Vi blev indkvarteret på et lille lokalt hyggeligt hotel ved Rhinen. Lørdagen blev brugt på udflugter og afhentning af startnumre, samt vinsmagning hos en lokal vinbonde. På løbsdagen blev vi kørt ud til startområdet, hvorefter vi løb 42km langs Rhinen mod Koblenz. Dette er et af de flotteste løb jeg har løbet Se billeder fra turen her
 

2007 - Berlin Marathon.

Dette års Marathon blev Berlin Marathon, et af verdens største Marathonløb. Marathon Travel Club var valgt som dette års rejse arrangør. Vi havde samlet så mange deltagere at vi kunne fylde en bus selv, hvilket jo altid er hyggeligt og giver et godt sammenhold. Lørdagen startede med deres fantastiske Frühstückslauf med op til 6000 deltagere, dette var i sig selv en fest. Restan af lørdagen blev brugt på sightseeing i bus. Søndagen var løbedag med 40000 deltagere, heraf 4500 Danskere. Et spændende løb Se billeder fra løbet her
 

2006 - Beijing Marathon

Der havde vært mange overvejelser vedr valget af Beijing Marathon som klub tur. Var det for stor en opgave, og ville der være tilstrækkelig tilslutning. Tilslutningen viste sig at være fantastisk, vi rejste 33 deltagere til Beijing. Rejsen var arrangeret sammen med FDM travel, turen vil nok huskes af de fleste som en fantastisk tur. se billeder her
 

2005 -Amsterdam Marathon

 Årets Klubtur blev iår Amsterdam Marathon, vi blev samlet op på kirketorvet af Marathon Travel Club. LKøbet blev et spændende løb i Amsterdam og langs Kanalerne, virkelig en flad og spændende rute. Danfoss Marathon Club havde 25 løbere med.
 

2004 - Ingen Klubtur

 

2003 - Ljubjana Marathon Slovenien

 

2002 - Odense Marathon

 Iår blev der ikke arrangeret nogfen udlandstur, men turen gik til et nyt og spændende marathon i Odense.  Løbet var et by-marathon der blev løbet i bidende kunde. Danfoss Marathon Club havde 30 løbere med
 

2001 - Copenhagen Marathon

Dette marathon løb er på en måde et jubilæum for Danfoss Marathon Club, idet det er 10 år siden at Danfoss første gang stillede op med et firmahold til et marathonløb. Året efter blev klubben dannet i forbindelse med deltagelse i Paris Marathon.
24 Danfoss løbere deltog i Copenhagen Marathon. Det var blæsende og køligt, men Danfoss holdet havde et godt løb. Hurtigste kvinde var Bente Justensen, hurtigste mand var Kaj Madsen. Efter løbet havde løbere og heppere en dejlig aften i  restaurant Herzegovina i Tivoli.

Se fotos her 

 

2000 - 15th Kaiser's-Plus, Budapest Marathon

Danfoss Marathon Club besøgte Budapest, hvor 30 løbere gennemførte Budapest Marathon, søndag den 1. oktober 2000. Budapest Marathon er ikke et af de store internationale by marathon. I alt ca. 3000 løbere gennemførte løbet. Der var samtidig en stor folkefest for børn og voksne med masser af aktiviteter i byparken, som også var centrum for marathonløbet.

Marathonløbet foregik på vejene langs med Donau floden, forbi de mange flotte og berømte bygninger, som gjorde Budapest til en af Europas storslåede steder for 100 år siden.  Løberne oplevede løbet som hårdt, måske på grund af en stærk sydlig vind og til tider en høj luftfugtighed.

Hurtigste Danfoss løber var Preben Knudsen fra Danfoss Viby, der løb distancen på tre timer og seks minutter.Hurtigste kvinde var Bente Justesen fra Byggekontoret i Nordborg, der løb på fire timer og 15 minutter.

At være dansker i Budapest blev noget særligt lige netop den dag, idet det var den søndag Danmarks kvindelandshold i håndbold vandt over Ungarn og sikrede sig Olympisk guld.  Med Danfoss logo og Dannebrogsflag var vi nemme at få øje på og fik da også mange positive gratulationer, men også enkelte mindre venlige bemærkninger.

Danfoss Budapest sørgede for en herlig afslutning, idet de inviterede løbere og supportere på middag - tak til Danfoss Budapest for en dejlig aften.

Se fotos og resultater.

 

2000 - Broløbet

Flere af os havde været med til de øvrige broløb - marathonløb over de to lillebæltsbroer i 1995 og DET STORE BROLØB over den nye Storebæltsbro i 1998, så vi ville selvfølgelig også være med over den nye Øresundsbro. I dette 1/2 marathonløb var der tilmeldt ca. 93000 løbere.

Løbet var arrangeret at Sparta og Malmøklubben MAI. Der var løbende start fra kl. 9.40 og indtil ca. 17.00. Kørestole og eliteløbere startede dog før. Løbet foregik ved at man løb fra Danmark og til Sverige og man blev så kørt tilbage i busser. Løbere fra Sverige blev kørt til Danmark og de skulle så løbe tilbage. 

Medlemmer fra Danfoss Marathon Club deltog i dette løb, men på grund af det store antal deltagere blev det kun delvis som et hold. 

 

1999 - Prague

I dette marathon løb deltog ca. 7000 løbere fra mange forskellige lande, heraf ca. 100 danske løbere. Danfoss Marathon Club deltog med 24 løbere. Løbet foregik på brosten i Prags gamle bydel over Karlsbroen og derefter ca. 10 km langs Moldaufloden og til sidst gennem den gamle bymidte.

Efter dagens strabadser inviterede Tomas Maka fra salgskontoret i Prag på en typisk tjekkisk festmiddag.

 

1998- Helsinki City Marathon

Kun 10 Danfoss-løbere havde valgt at deltage i dette marathonløb. Ruten gik gennem Helsinki´s gader og langs kystlinen omkring byen, så det var en flot, men hård rute. Efter løbet var Danfoss Finland vært for os.

  Name Nationality Time
  Jennifer Hutchins US 4:31:25
  Inge Madsen DK 4:57:14
  Hanne Knudsen DK 4:45:59
       
  Hans Chr. Møller DK 2:58:42
  Kaj M. T. Madsen DK 3:00:03
  Jürgen Babendererde D 3:48:24
  Heinz-Georg Walter D 3:49:44
  Harry Nicolai DK 4:01:24
  Ib Hansen DK 4:17:45
  Lars Pahlman FI 4:35:00

 

1998 - Broløb

Til dette halvmarathon løb, som forgik over Storebælt, skulle man have medbragt en hængkøje, for ventetiden både før og efter løbet blev lang. Løbet foregik på den måde at man løb fra Nyborg til Korsør og blev kørt retur i bus eller man kunne tage toget. Det var flot at løbe over Storebælt, og over 80 Danfoss-løbere deltog.
 

1997 - Berlin Marathon

Berlin Marathon er Europas næststørste marathonløb. 15500 løbere fra 73 nationer, gennemførte dette løb, Med gæster var vi 48 løbere, som alle gennemførte, heraf 5 førstegangsløbere. Det blev en fantastisk flot sportslig succes med 20 personlige rekorder. Efter løbet var Danfoss Tyskland vært for os.

Medlemstal: 131 (16 sept.)

 

1996 - 14th INTERNATIONAL ATHENS PEACE MARATHON

Løbet i Athen har fået navnet “Grigoris Labrakis”, opkaldt efter den græske frihedskæmper og atletikmand, som blev skudt under en demonstration i 1963. I dette års løb deltog 3422 løbere. Årsagen til det store fremmøde var 100 år´s jubilæum, idet ruten næsten var den samme som blev brugt til de 1. olympiske lege i 1896,  fra Marathonsletten til det smukke OL-stadion i Athen, opført i marmor. Normalt deltager kun ca. 900 løbere. Dette betød desværre lidt kaos i startområdet i byen Marathon, hvor starten gik, manglende vand på ruten og medaljer til de, der ikke løb så hurtig. Der var flotte diplomer til alle, men man fik dem uden navn og tid. Det skulle man selv skrive på.

Danfoss-løberene var igen mødt talrigt op, ialt 36 medlemmer ville løbe den “rigtige marathon rute”. På denne tur var der mange heppere med.

Hurtigste kvinde blev Birthe Reese, DN (3:49), hurtigste mand blev Ejgil Eriksen, DK (2:54). 

En Danfoss-agent i Grækenland, Crogenic, var søndag aften vært for os på et traktørsted, der hed Old Horse Stable. En uforglemmelig aften med græsk mad, vin, musik, sang og dans.  

Alt i alt en rigtig god marathontur med godt kammeratskab og mange oplevelser.

Medlemstal: 117 (10. okt.)

 

1995 - Stockholm Marathon

Dette løb havde ikke fanget mange medlemmers interesse. Med gæster blev Danfoss-holdet denne gang kun på 16, og det selvom man fik lov til at løbe ruten to gange igennem. Med Danfoss Sverige som vært blev turen for deltagere og heppere dog en god oplevelse. 

Hanne Knudsen fra Danfoss Næstved, blev hurtigste kvinde i tiden 4:42:05 , men hun manglede lidt selskab af vores øvrige piger. Kaj Madsen, DN, blev denne gang løbet bagud af Hans Chr Møller, DN. Kaj løb i tiden 2:55:55 og Hans Chr løb i tiden 2:51:54 

Også denne gang var der deltagelse fra flere Danfoss-selskaber idet der deltog løbere fra Sverige, Finland, Tyskland og Danmark 

En af årsagerne til den manglende medlemsopbakning til Stockholm Marathon var måske, at der om efteråret sammne år blev arrangeret marathonløb over de to Lillebæltsbroer. Dette løb blev med omkring 3600 gennemførende løbere ny dansk rekord. Til dette løb deltog 45 Danfoss-løbere, heraf 10 løbere, der skulle ud på deres første marathon. Danfoss Kolding var efter løbet vært for os. 

Resultater og tider:
Over 60 år: 1): Kaj H.R. Nielsen, 3:33:59, 2): Hans Jürgensen, 4:28:29
50-59 år: 1) Rasmus Caspersen, 3:29:59, 2) Erik Schulz, 3:51:32
40-49 år: 1) Kaj Madsen 2:47:49, 2) Hans Chr Møller, 2:50:50
30-39 år: 1) Niels Dejgaard Pedersen, 3:17:49, 2) Kristen Langkjær, 3:31:31
under 30 år: 1) Birthe Reese 3:27:02, 2) Dan Otzen 3:45:50

Medlemstal 112 (11. september.)

 

1995 - Ny formand

Kristian Terp forlader Danfoss til fordel for et andet job. Rasmus Caspersen fortsætter som formand.
 

1994 - Frankfurt Marathon

For Friedrich Mertens, Danfoss Flensburg, var dette års Frankfurt Marathon det 50. marathonløb, og han gennemførte i en alder af 60 år løbet i fin stil.

Danfoss stillede med et hold på 32 løbere og alle gennemførte. Hurtigste kvinde blev ikke uventet Birthe Reese, som gennemførte i tiden 3 timer og 44 minuter. Kaj Madsen var den hurtigste mand, med 2 timer 50 minutter. Danfoss Tyskland i Offenbach var vært for holdet, og Jürgen Barbendererde (56 år) fra Offenbach gennemførte på 3 timer og 17 minutter. 

Der var deltagere fra Finland, Sverige, England, Tyskland og Danmark.

Medlemstal: 96 (20. okt.)

 

1993 - Wonderful Copenhagen Marathon

Ud af 64 startende kom 61 i mål, så igen var succesen i hus. Igen var det Philippe Lansard, Danfoss Frankrig, der var den hurtigste Danfoss-deltager. Han løb de 42,2 km på 2:37:08. Nummer to blev Patrick Moreau og nummer tre Karl Heinz Niedrich fra Tyskland. Hurtigste Danfoss-pige blev Karin Munk, hun løb i 3:36:12. Danfoss Danmark var igen vært for os. Denne gang var der Danfoss-deltagere fra Frankrig, Tyskland, Sverige, Finland, England og Danmark. 

Medlemstal: 84 (19 maj)

 

1992 - MARATHON de PARIS

Ialt 59 Danfoss-medarbejdere havde ladet sig friste af Kristian Terps tilbud om at komme med til Paris og løbe marathon, og igen var der løbere med fra mange Danfoss -afdelinger/-selskaber. Bedste Danfoss-deltager blev Philippe Lansard, Danfoss Frankrig i tiden 2:49:00 foran Patrick Moreau også Danfoss Frankrig (2:56:00) og Flemming Brix, Danfoss Silkeborg (2:56:12). 55 ud af de 59 Danfoss deltagere fuldførte. Mange heppere.

 

1992 - Klubbens stiftelse

Ideen med en Danfoss Marathon klub begynder at tage form i foråret 1992. Stiftende generalforsamling afholdes i Paris den 28. marts 1992. Som formand blev Kristian Terp fra DDEN valgt. Hovedformål var fælles deltagelse i et årlig internationalt marathonløb. Udover dette ønskede man også en klub for alle Danfoss-medarbejdere i alle Danfoss- selskaber, der løb marathon eller var interesseret i marathonløb. Klubben fik navnet "THE DANFOSS INTERNATIONAL MARATHON CLUB". Dette navn er senere ændret til "Danfoss Marathon Club".

 

1991 - Wonderful Copenhagen Marathon

Det var lykkedes Kristian Terp fra Danfoss Salg i Danmark (DDEN) i Århus at samle et Danfoss-hold på 21 løbere, der i deres stribede rød/hvide løbetrøjer skabte opmærksomhed  og hurtig blev døbt “Bolchedrengene fra Danfoss”. Det var lykkedes at samle løbere ikke blot fra danske afdelinger, men også fra Tyskland, Portugal og Frankrig.

Hurtigste Danfoss-løber var Flemming Nøhr, Danfoss System Automatik, Herlev i tiden 3:11:19. DDEN var sponsor, og der blev sørget godt for deltagerne under og efter løbet.